SAMSUN / ÇARŞAMBA - Dikbıyık İmam Hatip Ortaokulu

Dikbıyık İmam Hatip Ortaokulu

DİKBIYIK MAH. LİSE CAD. NO: 17/1 ÇARŞAMBA / SAMSUN
Vizyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerikli, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; çevrenin eğitim, bilim ve kültür merkezi olan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir model okul olmaktır.
Misyon
Bireysel nitelikleri dikkate alarak öğrenimlerini; bilgili, becerili, öz güvenli olmalarını, çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları, kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak, Bulunduğu yerleşim yerindeki toplumun okur-yazar oranını yükseltmek; toplumun kalkınması ve gelişmesine katkıda bulunmak; insanların daha mutlu, refah içinde yaşamasına katkıda bulunmak, Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.
Başarılar
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Samsun 3.lüğü 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ezan Okuma Yarışması Samsun 3.lüğü 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Samsun 3.lüğü 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Küçükler Futsal İlçe 3.lüğü 2017-2018 Hentbol Takımı İlçe 1. liği
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
08:40 BAŞLAMA 15:15 BİTİŞ
KALORİFER
Belediye otobüsü ile günün her saatinde ulaşım mümkündür.
8 adet taşıma servisimiz bulunmaktadır
Dikbıyık Mahallesi Lise Cad. Çarşamba/SAMSUN
İl merkezine 25km İlçe merkezine 10 km uzaklıkta
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
%100
Sportif Etkinlikler
Basketbol, Voleybol, Futbol, Badminton, Masa Tenisi, Judo, Mangala, Satranç, Dama Turnuvaları Düzenlenmektedir.
E-TWİNNİG PROJELERİ
Proje Çalışmaları
"Yükseliş" Projesi - Miraç Koreografisi "Bir Porsiyon Egzersiz" Projesi "Bir Tuğla da Sen Koy" Projesi
Erasmus ve E-Twinning Projeleri
Diğer Hususlar
Okulumuz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı itibariyle yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulayan okul olmuştur.